Saturday, December 17, 2011

P.U.TU. M.A.Y.A.M



Dulu kalau nak makan putu mayam kena tunggu ane lalu depan rumah dengan motor serta hon angin yang sengaja dibunyikan mendayu-dayu.
Sangatlah sedap bila dimakan beralaskan daun pisang lengkap dengan kelapa parut dan gula melaka timbang kati sebagai perencah utama.

Tapi sekarang, kalau tekak terasa teingin, kenalah ke pasar malam terdekat. Itupun kalau ada. Setakat ini pasar malam Taman Maluri tidak pernah menghampakan. Cuma alas daun pisang digantikan dengan lapisan plastik lutsinar dan gula merahkan digantikan dengan gula perang... aromanya hilang sama sekali! :-( .

Apa-apapun, terubat juga hati walaupun tidak seberapa rasanya...

0 comments:

They are Great!

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez